Архитектурен форум Пловдив 2014

Архитектурен форум Пловдив 2014

Архитектурен форум Пловдив 2014

Вече 5 години Камарата на Архитектите в България-регионална колегия Пловдив и Съюза на Архитектите в България- дружество Пловдив организират и провеждат Архитектурните форуми на Пловдив. Тези форуми се утвърдиха като форма за поставяне на градски проблеми и идеи за тяхното решаване, като места за изява на пловдивските колеги чрез изложби и архитектурни работилници, като възможност да работим заедно в името на определени каузи.

Идеята ни тази година АРХИТЕКТУРЕН ФОРУМ ПЛОВДИВ 2014 да включва 3 модула:

– МОДУЛ 1 Изложба от Артфотографии на пловдивската съвременна архитектура – пространството пред кино Космос

– МОДУЛ 2 Архитектурна работилница "Кота Култура", оформяща пространството пред кино "Космос" като място за експониране на различни видове изкуство и като продължение на инициативата "Кино Космос-място за култура"

– МОДУЛ 3 Изложба на пловдивските архитекти на площад "Централен"

Форумът ще се проведе през месеците септември и октомври по време на Есенния салон на изкуствата в Пловдив, Нощта на музеите и галериите 12-13 септември 2014 в Пловдив и OAW през месец октомври.

МОДУЛ 1

Архитектурен форум Пловдив 2014 - МОДУЛ 1

Артфотографии на пловдивската съвременна архитектура

Целта е да видим как изглеждат съвременните пловдивски сгради и интериори през погледа на артфотографите. Така ще имаме възможност да погледнем от друг ъгъл нещата, които създаваме. Всеки архитект от Пловдив може да участва с 1 или 2 свои реализирани в Пловдив сгради, интериори или дизайнерски предмет. Фотографи, завършили художествена фотография ще подготвят снимките до 30 август. Всеки обект ще бъде представен от една фотография в размер 50/70 см. Изложбата ще бъде аранжирана в пространството пред кино "Космос" до 10 септември.

МОДУЛ 2

Архитектурен форум Пловдив 2014 - МОДУЛ 2

Архитектурната работилница "Кота Култура" за облагородяване на пространството пред кино "Космос" е продължение на инициативата "Кино Космос- място за култура". Целта е създаване на място за отдих и външно изложбено пространство (експозиционна площ за различни видове изкуство), която да съживи занемарения площад пред киното и да създаде бъдещо място за изложби, подходящи за провеждането на ежегодния архитектурен форум на КАБ РК-Пловдив. Модулните елементи, които ще се изработват, са пейка, фрагмент от настилката, изложбена структура.

МОДУЛ 3

Архитектурен форум Пловдив 2014 - МОДУЛ 3

Традиционната Изложба на Пловдивските архитекти ще се проведе отново на Площад Централен през месеците септември и октомври. Целта е пловдивчани да имат възможността да се запознаят с най-новите проекти на пловдивската колегия. Таблата ще бъдат разпечатани на винил в размер 87/174 и закачени на алуминиева конструкция на най-оживеното место в Пловдив.